Blog psihologie mergi catre
Contactare psiholog
Servicii psihologie
Mergi catre prima pagina

Programare online

Cabinet individual de psihologie Necsulescu Alexandru logo

Cum ma apar natural? 

mecanisme psihologice
13 noiembrie 2021

Mecanisme de apărare 

psihologia modernă diferă enorm față de psihologia veche.

iar asta e okay. oamenii evoluează, cunoștințele evoluează. basically.. totul.

 


dacă în trecut Freud era văzut că părintele psihologiei, acum acesta este extrem de contestat în zona psihologiei..
Și totuși, sunt câteva concepte ce au rămas cu noi până în ziua de astăzi și sunt folosite activ în cabinetele psihologice. Aplicabilitatea practică, eficienta și utilizarea lor au fost pur și simplu dovedite practic în nenumărate rânduri, chiar dacă nu la nivel științific. Aici sunt cateva:

 

 

 

1. Negarea

 

Negarea e un mecanism existent încă din copilăria timpurie. Pe scurt, reprezintă refuzul de a accepta realitatea. Un pur și simplu "No". Poate părea amuzant în primă faza, dar e un mecanism primordial care îți protejează psihicul în față unei experiențe groaznice. Negarea este ceea se resimțim atunci când ceva groaznic ni se întâmplă ( un deces, o despărțire) iar în prima faza pur și simplu nu vrem să acceptăm. E un mod absolut natural și uman de a-i da timp creierului nostru să proceseze informația și emoția.

 

 

 

2. Regresia


Regresia este poate unul dintre cele mai interesante. Se referă la trecerea unui stadiu anterior de dezvoltare, ca o reacție emoțională față de care individul NU are un răspuns.Reacția emoțională este de a intra într-un stadiu anterior în care NU trebuia practic să răspunzi la astfel de situații.
Dacă trebuia să te muți într-un oraș nou, ca și copil, ai fi început să plângi iar părinții încercau să îți îngrijească trăirile. Așa că dacă ți se întâmplă asta, din postura de adult, e tare probabil să nu vrei să te ridici din pat câteva zile și simți nevoia de îmbrățișare a părinților, care-ți vor spune că totul va fi bine.

 

 

 

3. Datul în spectacol

 

Acesta e unul dintre cele mai.. vizibile în viața de zi cu zi. Momentul în care, deși te-ai despărțit de persoana iubită, ajungeți într-un context social și simți nevoia de.. a vorbi tare, a râde gălăgios, a face cumva să-i atragi atenția. De a te da în spectacol.

Modul psihologic prin care funcționează acest mecanism e relativ simplu: Omul simte nevoia să-și exprime emoții adunate dar pe care nu le poate exprimă altfel. E.. natural. 

linkdin
facebook
Instagram

Scurtături

Vizitează-mă!

Te aștept pe canalele mele de social media!

© Cabinet individual de psihologie Necșulescu G. Alexandru.

Program de funcționare

 

 

Luni          10:00 - 20:00

 

Marți        10:00 - 20:00

 

Miercuri   10:00 - 20:00

 

Joi              10:00 - 20:00

 

Vineri         10:00 - 20:00

 

Weekend   14:00 - 18:00